• 1402/05/16 - 10:19
  • تعداد بازدید : 357
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های بهداشتی و مراقبتی برای مقابله با تنش گرمایی در مرغداری ها

همانطور که می دانیم دمای عمق بدن پرندگان ۴۰.۵ درجه است و چنانچه دما به ۳۰ درجه برسد تنش گرمایی شروع می‌شود. دلیل تنش گرمایی افزایش دما و عدم تعادل بین دفع حرارت بدن پرنده در برابر گرمای محیط است. تنش گرمایی باعث له له زدن می شود. بافت مغز و کبد اولین بافت هایی هستند که در اثر تنش گرمایی آسیب می‌بینند. در تنش گرمایی مصرف آب ۸ برابر دان می شود در حالی که در زمان طبیعی ۲ برابر است. پس بستر بیشتر خیس می شود و خطر کوکسیدیوز افزایش می یابد و پرنده وزن نمی گیرد.بدلیل گرما جریان خون به سطح بدن می آید و روده ها کم خون می‌شوند پس اشتها کاهش می‌یابد.

 استفاده از جوش شیرین در آب برای مبارزه با تنش گرمایی مناسب است.

 در حالت تنش گرمایی باید از اسید امینه هایی که پیش ساز ندارند مانند لیزین به صورت جداگانه در جیره بیشتر مصرف کرد.

 تریپتوفان در جیره مصرف شود زیرا باعث کاهش اثرات تنش گرمایی می‌شود.

در اوج گرما فعالیت و رفت و آمد در گله کاهش پیدا کند.

آب مصرفی را از طریق یخ ۷ تا ۱۲ درجه خنک کنیم.

از ویتامین سی و روی به نسبت مجاز استفاده شود.

آب پاشی کف سالن و سقف انجام شود. 

پوشش گیاهی مناسب اطراف سالنها برای کاهش تابش آفتاب به سالن موجود باشد.

از رنگ تیره برای سقف و پنجره ها استفاده شود.

کاهش تراکم جوجه ریزی بطوریکه فقط ۸۰ درصد ظرفیت جوجه ریزی شود . 

دان پلت استفاده شود با توجه به اینکه دان پلت شده دمای متابولیکی کمتری تولید می‌کند. 

از پروبیوتیک در جیره استفاده شود که هم محرک غذا خوردن است و هم به کار کردن بهتر روده ها کمک می‌کند این تغییرات در جیره باید با مشورت مشاوره تغذیه ای یا علم کافی در جیره نویسی انجام شود.

در تنش گرمایی سیستم ایمنی که از اسیدهای امینه و پروتئین در آن مصرف شده تضعیف می‌شود لذا حتما مولتی ویتامین و جوش شیرین و الکترولیت مصرف شود .

توصیه های بهداشتی و مدیریتی در خصوص مقابله با تنش گرمایی در مرغداری ها: همانطور که می دانیم دمای عمق بدن پرندگان ۴۰.۵ درجه است و چنانچه دما به ۳۰ درجه برسد تنش گرمایی شروع می‌شود. دلیل تنش گرمایی افزایش دما و عدم تعادل بین دفع حرارت بدن پرنده در برابر گرمای محیط است. تنش گرمایی باعث له له زدن می شود. بافت مغز و کبد اولین بافت هایی هستند که در اثر تنش گرمایی آسیب می‌بینند. در تنش گرمایی مصرف آب ۸ برابر دان می شود در حالی که در زمان طبیعی ۲ برابر است. پس بستر بیشتر خیس می شود و خطر کوکسیدیوز افزایش می یابد و پرنده وزن نمی گیرد.بدلیل گرما جریان خون به سطح بدن می آید و روده ها کم خون می‌شوند پس اشتها کاهش می‌یابد ✳️ استفاده از جوش شیرین در آب برای مبارزه تنش گرمایی مناسب است. ✳️ در حالت تنش گرمایی باید از اسید امینه هایی که پیش ساز ندارند مثل لیزین جداگانه بیشتر در جیره مصرف کرد تا برای مرغ تامین شود ✳️ تریپتوفان در جیره مصرف شود باعث کاهش اثرات تنش گرمایی می‌شود ✳️در اوج گرما فعالیت و رفت آمد در گله کاهش پیدا کند ✳️ آب مصرفی را از طریق یخ ۷ تا ۱۲ درجه خنک کنیم ✳️ از ویتامین سی و روی به نسبت مجاز استفاده شود ✳️ آب پاشی کف سالن و سقف انجام شود. ✳️ پوشش گیاهی مناسب اطراف سالنها برای کاهش تابش آفتاب به سالن موجود باشد ✳️ از رنگ تیره برای سقف و پنجره ها استفاده شود ✳️کاهش تراکم جوجه ریزی طوری که فقط ۸۰ درصد ظرفیت جوجه ریزی شود . ✳️ دان پلت استفاده شود با توجه به اینکه دان پلت شده دمای متابولیکی کمتری تولید می‌کند. ✳️ از پروبیوتیک در جیره استفاده شود که هم محرک غذا خوردن هست هم به کار بهتر روده ها کمک می‌کند استفاده می‌کند این تغییرات جیره باید با مشورت مشاوره تغذیه ای یا علم کافی در جیره نویسی انجام شود ✳️در تنش گرمایی سیستم ایمنی که از اسیدهای امینه و پروتئین در آن مصرف می‌شود تضعیف می‌شود . ✳️حتما مولتی ویتامین و جوش شیرین و الکترولیت مصرف شود .
  • گروه خبری : آموزش و ترویج
  • کد خبر : 305823
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال همدان

admin ادمین پورتال همدان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه